Δες φωτογραφίες από hpv και κονδυλώματα -

Δες φωτογραφίες από hpv και κονδυλώματα

Δες αν είσαι πάνω από 18 ετών

Hpv και κονδυλώματα

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη ομάδα ιών που μολύνει το δέρμα και τους βλεννογόνους του ανθρώπου. Υπάρχουν πάνω από 150 τύποι HPV, οι οποίοι ευθύνονται για διάφορες κλινικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των κονδυλωμάτων. Τα οξυτενή κονδυλώματα, γνωστά και ως κοινά κονδυλώματα, είναι καλοήθεις δερματικές αναπτύξεις που συχνά εμφανίζονται στα έξω γεννητικά όργανα. Αυτά τα κονδυλώματα προκαλούνται συνήθως από μη ογκογόνους τύπους του HPV, που δεν έχουν υψηλό κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου. Ο HPV του τραχήλου της μήτρας, από την άλλη πλευρά, αναφέρεται στους τύπους λοιμώξεων από HPV που παρουσιάζονται στον τράχηλο της μήτρας. Η επίμονη λοίμωξη HPV αποτελεί την κύρια αιτία καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Είναι ζωτικής σημασίας η διάκριση μεταξύ των διαφόρων τύπων HPV, καθώς ορισμένες στελέχη ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο κακοήθους μετασχηματισμού. Δες φωτογραφίες από hpv και κονδυλώματα

Η λοίμωξης από HPV μπορεί ορισμένες φορές να οδηγήσει σε  καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου, του αιδοίου, του πρωκτού, του πέους και του στοματοφάρυγγα. Ο τακτικός έλεγχος είναι απαραίτητος για τις γυναίκες για την έγκαιρη ανίχνευση του HPV του τραχήλου της μήτρας.

Διάγνωση του Hpv

Το τεστ Παπανικολάου (τεστ Παπ) ελέγχει για μη φυσιολογικές μεταβολές των κυττάρων του τραχήλου της μήτρας που μπορεί να οδηγήσουν στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

H κολποσκόπηση ελέγχει  την παρουσία περιοχών αυξημένου κινδύνου σε δείγματα του τραχήλου της μήτρας. Οι εξετάσεις αυτές είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας που σχετίζονται με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

To PCR είναι ο μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση του hpv. Εν κατακλείδι, ο HPV είναι μια μεγάλη ομάδα που συνδέεται με μια σειρά κλινικών εκδηλώσεων. Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι καλοήθεις αναπτύσσονται και προκαλούνται από μη ογκογόνους τύπους HPV. ενώ οι λοιμώξεις του τραχήλου της μήτρας από τον HPV μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η πρόληψη και η έγκαιρη ανίχνευση μέσω τακτικού ελέγχου αποτελούν κρίσιμες στρατηγικές για τη εξάληψη του καρκίνου της μήτρας. Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι καλοήθεις αναπτύσσονται που προκαλούνται από μη ογκογόνους τύπους HPV. ενώ οι λοιμώξεις του τραχήλου της μήτρας από τον HPV με ογκογόνα υψηλού κινδύνου μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Μόλυνση του τραχήλου από HPV

Δες φωτογραφίες από hpv και κονδυλώματα

Δες αν είσαι πάνω από 18 ετών

Μόλυνση του τραχήλου από HPV

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι μια κοινή σεξουαλική μεταδιδόμενη λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η λοίμωξη του τραχήλου της μήτρας από τον HPV είναι ένας από τους πιο κοινούς τύπους λοιμώξεων από τον HPV. Προσβάλλει τα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας, που είναι το κατώτερο τμήμα της μήτρας που συνδέεται με τον κόλπο. Οι περισσότερες λοιμώξεις από τον HPV δεν προκαλούν συμπτώματα, αλλά ορισμένες λοιμώξεις μπορούν να οδηγήσουν σε μη φυσιολογική ανάπτυξη κυττάρων στον τράχηλο της μήτρας, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο με την πάροδο του χρόνου.

Οι γυναίκες που είναι σεξουαλικά ενεργές και έχουν πολλούς συντρόφους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν λοίμωξη του τραχήλου της μήτρας από τον ιό HPV. Ο τρόπος για την πρόληψη της λοίμωξης του τραχήλου της μήτρας από τον HPV είναι να εμβολιαστείτε κατά του HPV και να κάνετε ασφαλείς σεξ χρησιμοποιώντας προφυλακτικά. Οι τακτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανίχνευση των πρώτων ενδείξεων μη φυσιολογικής ανάπτυξης κυττάρων και στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Μόλυνση του κόλπου από HPV

Δες φωτογραφίες από hpv και κονδυλώματα

Δες αν είσαι πάνω από 18 ετών

Μόλυνση του κόλπου από HPV

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι μια κοινή σεξουαλική μεταδιδόμενη λοίμωξη που μπορεί να επηρεάσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Στις γυναίκες, ο HPV μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη του κόλπου, του τραχήλου της μήτρας και άλλων περιοχών των γεννητικών οργάνων. Ο ιός μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής με μολυσμένο άτομο και μπορεί να προκαλέσει μια σειρά συμπτωμάτων, από ήπια οξυτενή κονδυλώματα έως πιο σοβαρές καταστάσεις όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Η μόλυνση του κόλπου από τον ιό HPV μπορεί να είναι ασυμπτωματική σε πολλές περιπτώσεις. Οι γυναίκες μπορεί να μην γνωρίζουν ότι έχουν τον ιό. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα όπως κνησμό, κάψιμο ή εκκρίσεις. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να συγχέονται με άλλες κολπικές λοιμώξεις, όπως η ζυμομυκητίαση ή η βακτηριακή κολπίτιδα.

Προφύλαξη

Είναι σημαντικό να κάνετε σωστή και γρήγορη διάγνωση με τεστ παπ,  κολποσκόπηση και PCR. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για την πρόληψη της λοίμωξης του κόλπου από τον HPV. Το εμβόλιο HPV είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης από 9 τύπους HPV που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο και κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Επιπλέον, η προφύλαξη με τη χρήση προφυλακτικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης. Ο τακτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μπορεί επίσης να γίνει στην ανίχνευση και θεραπεία τυχόν ανώμαλων κυττάρων που προκαλούνται από τον HPV πριν γίνουν καρκινικά. Συνολικά, είναι σημαντικό για τις γυναίκες να γνωρίζουν τους κινδύνους και τα συμπτώματα της λοίμωξης του κόλπου από τον HPV και να λαμβάνουν μέτρα για την πρόληψή της.

PDF

Η λοίμωξη του περινέου από HPV

Δες φωτογραφίες από hpv και κονδυλώματα

Δες αν είσαι πάνω από 18 ετών

Η λοίμωξη του περινέου από HPV

Η λοίμωξη του περινέου από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι μια συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Το περίνεο είναι η περιοχή μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων. Ο HPV είναι γνωστό ότι προκαλεί κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ορισμένους τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πρωκτού, του τραχήλου της μήτρας και του πέους.

 Τα συμπτώματα της λοίμωξης από HPV

Η μόλυνση με τον HPV μπορεί να συμβεί μέσω επαφής με δέρμα με δέρμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Τα συμπτώματα της λοίμωξης του περινέου από τον HPV μπορούν να περιλαμβάνουν κνησμό, κάψιμο και πόνο στην πληγήσα περιοχή. Ενδέχεται επίσης να αναπτυχθούν κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, τα οποία μπορούν να έχουν ανάγλυφη, επίπεδη ή κουνουπιδοειδή εμφάνιση. Αυτά τα κονδυλώματα μπορούν να είναι επώδυνα και να προκαλέσουν αιμορραγία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Η πρόληψη της λοίμωξης από τον HPV του περινέου μπορεί να επιτευχθεί μέσω πρακτικών ασφαλούς σεξ. Όπως η χρήση προφυλακτικών και ο περιορισμός των σεξουαλικών συντρόφων. Διατίθενται επίσης εμβόλια για την πρόληψη ορισμένων στελεχών του HPV που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο και κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Οι θεραπευτικές επιλογές για τη λοίμωξη του περινέου από τον HPV

Οι θεραπευτικές επιλογές για τη λοίμωξη του περινέου από τον HPV περιλαμβάνουν τοπικά φάρμακα, κρυοθεραπεία και χειρουργική αφαίρεση των κονδυλωμάτων ή του ανώμαλου ιστού  παλιά. Σήμερα η  επιλογή για τη λοίμωξη του περινέου από τον HPV είναι το LASER CO2. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν υποψιάζεστε ότι έχετε λοίμωξη HPV του περινέου για να προλάβετε επιπλοκές και να μειώσετε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού σε άλλους. Η πρόληψη της λοίμωξης από τον HPV του περινέου μπορεί να επιτευχθεί μέσω πρακτικών ασφαλών σεξ, όπως η χρήση προφυλακτικών και ο περιορισμός των σεξουαλικών συντρόφων. Διατίθενται επίσης εμβόλια για την πρόληψη ορισμένων στελεχών του HPV που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο και κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Οι θεραπευτικές επιλογές για τη λοίμωξη του περινέου από τον HPV περιλαμβάνουν τοπικά φάρμακα, κρυοθεραπεία και χειρουργική αφαίρεση των κονδυλωμάτων ή του ανώμαλου ιστού. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν υποψιάζεστε ότι έχετε λοίμωξη HPV του περινέου για να προλάβετε επιπλοκές και να μειώσετε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού σε άλλους. Η πρόληψη της λοίμωξης από τον HPV του περινέου μπορεί να επιτευχθεί μέσω πρακτικών ασφαλών σεξ, όπως η χρήση προφυλακτικών και ο περιορισμός των σεξουαλικών συντρόφων. Διατίθενται επίσης εμβόλια για την πρόληψη ορισμένων στελεχών του HPV που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο και κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Οι θεραπευτικές επιλογές για τη λοίμωξη του περινέου από τον HPV περιλαμβάνουν τοπικά φάρμακα, κρυοθεραπεία και χειρουργική αφαίρεση των κονδυλωμάτων ή του ανώμαλου ιστού. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν υποψιάζεστε ότι έχετε λοίμωξη HPV του περινέου για να προλάβετε επιπλοκές και να μειώσετε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού σε άλλους. Διατίθενται επίσης εμβόλια για την πρόληψη ορισμένων στελεχών του HPV που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο και κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Οι θεραπευτικές επιλογές για τη λοίμωξη του περινέου από τον HPV περιλαμβάνουν τοπικά φάρμακα, κρυοθεραπεία και χειρουργική αφαίρεση των κονδυλωμάτων ή του ανώμαλου ιστού. Σήμερα η  επιλογή για τη λοίμωξη του περινέου από τον HPV είναι το LASER CO2. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν υποψιάζεστε ότι έχετε λοίμωξη HPV του περινέου για να προλάβετε επιπλοκές και να μειώσετε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού σε άλλους.

Σε pdf